yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki vukuf birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve çağcıl düşüncemlarla birleştirerek dirim alanlarınıza paha katmayı hedeflemektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yarar olarak belirlenen yerlere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir.

İşyeri ve özel devlet dairelerinde, mektep ve kamu tesislarında acil boyut ve huzurlaşılmasını istemediğimiz durumlarda yazgı kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan yapılar karınin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi hesabına berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların esas antrelerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının yakıcı bir halde meydana gelmesi özellikle koca katlı bünyelarda gezinti yahut pencerelerden kurtulmak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme ehil olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır kuruluşlarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kesif bir incelemeye bağımlı tutulur. Mimariların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin dışında, gestaltların haricinde kâin ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu nedenle henüz erdemli bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında koruma katkısızlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate alınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için tadil göstermektedir. Fiyatı etkileyen baş faktör kapının ateşe peklik seviyesidir. Bu ateşe peklik seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme bünyeları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ihtaryor ve yangın kapısı amelî fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu laf konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak cebir ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Tasarım olarak ayrımlılık göstermekle birlikte eş özellikleri, dayanıklı ve berk konstrüksiyonda olmalarıdır. ölçün iç kapılara oranla farklı bir yararlanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri koca kızdırmae dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kategorik kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Report this wiki page